Цікаво і корисно

тільки цікаве, корисне та смішне

СМАЧНО

Що приготувати з дині — прості рецепти смачних страв!

Хто б міг подумати, що з м’якоттю дині можна приготувати стільки всього смачного? Салат з куркою і м’якоттю дині, закуска для фуршету з динею і моцарелою, пиріг з м’якоттю дині, смузі з динею і огірком, смузі з динею і ківі, простий рецепт морозива з дині — всі рецепти в нашій статті.

У Туркменістані є таке радісне свято — День туркменської дині, яке святкується кожну другу неділю серпня (тобто 13 серпня в цьому році). Ми не в Туркменістані, проте це не означає, що варто упускати привід побалувати себе смачними і корисним ласощами. У цій статті ми підібрали кілька рецептів смакоти з м’якоттю дині. Смачно і просто!

Смачний салат з куркою, динею і виноградом

  • 1 середня стигла диня
  • 0,5 кг готового курячого м’яса, нарізати кубиками
  • 2 чашки подрібненої салатної селери
  • 2 чашки винограду киш-миш (або іншого винограду без кісточок)
  • 100 мл сметани і 100 мл турецького йогурту
  • 1 чайна ложка каррі
  • Сіль за смаком

Диню розріжте на дві частини, дістаньте насіння. М’якоть дині наріжте кубиками або кульками (якщо у вас є ложка-нуазетка). У велику тарілку викладіть диню, виноград, куряче м’ясо і селеру. В окремій тарілці добре перемішайте сметану, йогурт і каррі. Заправте салат. Додайте сіль за смаком. Смачний салат з динею готовий!

Як спекти смачний пиріг з м’якоттю дині дуже простий рецепт

  • 2 чашки м’якоті дині (диню беріть дуже стиглу)
  • 0,7 склянки цукру
  • 0,5 склянки борошна
  • 3 яєчні жовтки
  • 3 яєчні білки
  • 1/4 чайної ложки винного каменю (крем тартар) або лимонного порошку — цей інгредієнт потрібен для того, щоб краще збити білки
  • 1 столова ложка м’якого вершкового масла
  • 2 столових ложки води
  • 1 корж з краями

       М’якоть дині покладіть в каструльку і, нагріваючи на невеликому вогні, розімніть, щоб вийшло пюре. Додайте в каструльку півсклянки цукру, борошно та сіль. Добре перемішайте і залиште на 5 хвилин на невеликому вогні. У великій тарілці перемішайте яєчні жовтки з водою, потім додайте трохи розігрітої дині і знову добре перемішайте. Жовткову масу вилийте в каструльку. Залиште на вогні ще на 5 хвилин, постійно помішуйте. Додайте вершкове масло, перемішайте. Вилийте суміш у корж. В окремій тарілці збийте яєчні білки з винним каменем. Збивайте, поступово додаючи цукор (приблизно 6 столових ложок цукру). Викладіть білки зверху на пиріг. Запікайте пиріг в духовці до готовності (поки скоринка не стане коричневою) при температурі 190 градусів.

Інгредієнти для приготування: Наливка з дині

  • диня: 1 шт.
  • спирт: 500 мл
  • цукор: 100 г.

Готуємо так:

1.Взяти зрілу ароматну диню, розрізати на дрібні шматочки. Наповнити ними бутель або штоф і відразу ж залити горілкою так, щоб повністю були вкриті шматочки дині.

2. Поставити на сонце і дати настоятися 2 тижні. Потім наливку злити, процідити, додавши 100 г цукру на пляшку наливки.

Сорбе з дині

Сорбе з дині

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Сорбе з дині

  • диня – 1 шт.,
  • цукор – 100 г,
  • сік половини лайма (або лимона).

Як приготувати Сорбе з дині

  1. Диню помийте, розріжте навпіл, очистіть від м’якоті і кісточок, поріжте на часточки, зніміть шкірку і поріжте на кубики.
  2. Диню, цукор і сік лайма збийте блендером до стану пюре.
  3. Перелийте готову суміш у контейнер і поставте в морозильну камеру на годину-дві.
  4. Ще раз збийте сорбе. Перекладіть знову в контейнер і поставте в морозильну камеру на ніч

Кавуново-динний смузі

Кавуново-динний смузі

Кількість порцій: 2
Час приготування: 10 min

Інгредієнти для приготування:

  • м’якоть кавуна: 300 г.
  • м’якоть дині: 100 г.
  • мед: за смаком

Готуємо так:

1. М’якоть кавуна та дині порізати та покласти в чашу блендера. Додати мед за смаком (не більше ніж 1 ст. ложку). Якщо кавун та диня солодкі самі по собі, мед можна не додавати. Збити блнедером до утворення піни. Налити у склянки.

 

° Цей рецепт стане у нагоді, якщо ви купили невдалий кавун – несолодкий чи недозрілий. Зробивши з нього смузі, ви врятуєте ситуацію та отримаєте прекрасний освіжаючий напій.

Мармелад з дині

Інгредієнти для приготування:

  • м’якоть дині: 1 кг
  • цукор: 1 кг

Готуємо так:

  1. Диню нарізати на шматочки, викласти в каструлю, долити півсклянки води і варити на невеликому вогні до м’якості. Перетерти через сито або збити у блендері до стану пюре.
  2. Змішати пюре з цукром і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Розфасувати варення у стерилізовані банки і герметично закупорити.

 

Сир з динею

Інгредієнти для приготування: Сир з динею

  • диня: 150 г
  • сир вершковий: 150 г
  • молоко: 4 ст. ложки
  • мед: 2 ч. ложки
  • цукор: 2 ч. ложки
  • кілька вишень та кілька листочків м’яти для оздоблення

Як приготувати Сир з динею

Готуємо так:

  1. Сир з молоком і цукром збити блендером до утворення однорідної маси.
  2. З м’якоті дині спеціальною ложечкою вирізати кульки.
  3. Викласти у креманки сирну масу, зверху кульки дині, полити медом. Прикрасити вишнями і гілочками м’яти.

Leave a Reply

Anti-Spam Quiz:

Theme by Anders Norén